Skip to main content

Over de auteur Geert Bettinger

Geert

Geert Bettinger (1952) is trainer, coach van teams binnen zorg- en welzijnsinstellingen, hij leert medewerkers anders te kijken naar ‘probleemgedrag’. Ook is hij werkzaam als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (C.C.E.) en verzorgt hij gastlessen op universiteiten, Hoge scholen en congressen. Zijn boek is inmiddels vertaald naar het Engels, Chinees en Roemeens. In het voorjaar van 2021 zal er ook een Duitse vertaling op de markt komen.

Door ‘probleemgedrag’ te vertalen naar signaalgedrag worden medewerkers op een positieve wijze uitgedaagd creatief om te gaan met hun eigen opvattingen en mogelijkheden. Hij stimuleert hen te reflecteren op hun aandeel in hulpverleningssituaties.
Binnen de psychogeriatrie coacht hij zorgmedewerkers bij de transfer van afdelingswonen naar kleinschalig wonen.
Daarnaast geeft hij intervisie aan teams die werken met mensen met een verstandelijke beperking en docenten binnen het speciaal onderwijs.
Voorheen werkzaam als: docent en zorgcoördinator aan een opleiding voor zorg en welzijn, zelfstandig gevestigd hulpverlener voor slachtoffers van seksueel misbruik, maatschappelijk werker bij ouderen en gezinnen en verpleegkundige bij kinderen met een verstandelijke beperking.

Wil je Geert persoonlijk een berichtje sturen? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Uitgebreid artikel van Geert en Annemie in VVO magazine voor Orthopedagogen.
Open hier de PDF en lees het artikel.

 

Masterclasses en lezingen van Geert Bettinger

Geert Bettinger London web

Geert geeft masterclasses en lezingen aan universiteiten, symposia, congressen en instellingen voor zorg en welzijn.

Bijvoorbeeld studenten psychologie, S.O.-artsen, begeleiders van mensen met een ontwikkelingsstoornis, familieleden van kwetsbare mensen.

Niet een bepaalde therapie staat centraal in deze masterclasses maar de behoeften en verlangens van de individuele, unieke persoon. Het gaat om een verandering in denken en houding ten opzichte van zogenaamd 'probleemgedrag'.

Geert noemt dit signaal-gedrag. Voor meer informatie neem contact op.

Geert Bettinger in Boekarest
Geert Bettinger Boekarest web

Geert Bettinger in Shanghai
Geert Bettinger Shanghai web